28 Kasım 2012 Çarşamba

Tuzlu Pastane Kurabiyesi



Günaydın,

Bu tuzlu kurabiyenin tarifini yıllar önce Bulancak'ta iken komşumuzdan almıştım.Oda pastanede çalışan bir tanıdığından almış.Yerken ağızda dağılan çıtır çıtır bir tadı var.Hem de mis gibi tereyağ kokuyor :))


Malzemeler;

250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta sarısı ( akı dışına sürülecek)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
Aldığı kadar un

Üzeri için,

Susam, Çörekotu


Yapılışı ;
 
Hamur yoğurma kabımıza tereyağ, yumurta sarısı, pudra şekeri,tuz, yoğurt ve sıvı yağımızı koyuyoruz.Unu ekliyoruz.Hamur haline getiriyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle şekil veriyoruz.Önce yumurta akına sonra susam yada çörekotuna batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Ben yuvarlak şekilde yaptım ama siz isterseniz kurabiye kalıpları ile de keserek değişik şekillerde yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

5 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe