28 Şubat 2013 Perşembe

Kiraz Tuzlusu Kavurması



Merhaba,
 
Haftanın sonuna yaklaştığımız, yağmurlu İstanbul'dan sevgiler,
 
Bugün Karadeniz yöresine ilişkin bir tarifle buradayım.Aslında tüm Karadeniz'de yapılıyor mudur bilemiyorum ama Bulancak'ta sık sık yaparız.Kiraz Tuzlusu Kavurması,çayın yanında misafirlerinize ikram etmek için değişik bir alternatif olabilir. Bu tarifi evde, yazdan hazırlanmış olan kiraz tuzlusu ile yaptım.
 
Malzemeler;
 
1 kg kiraz tuzlusu
3 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Yapılışı;
 
Kirazların çekirdeklerinin çıkararak akşamdan suya koyuyoruz.Suyu sık sık değiştiriyoruz ki tuzunu atsın. Tencereye zeytinyağını koyup ısıtıyoruz, yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip soteliyoruz.
Soteleme işlemi bittikten sonra suyunu süzdüğümüz kirazları ekleyip, 5-6 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.Kiraz tuzlumuz afiyetle yemeğe hazır.
 
Afiyet olsun...


13 yorum:

  1. ilk defa duyduğum ve gördüğüm bir lezzet.tadını merak ettim doğrusu.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ilk defa duydum:)çok ta merak ettim ama ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. İlk defa kiraz turşusunu duydum tadını merak ettim :) eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. karadenizliyim ama ilk kez duyuyorum bu kiraz tuzlusunu.)
    değişikmiş..
    ellerinize sağlık..
    sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.Kiraz tuzlusunun tadını ben mantar tadına benzetiyorum.Kirazın her türüyle yapılabiliyor.İnşallah kiraz mevsiminde kiraz tuzlusunu yaparım o zaman sizlere nasıl kiraz tuzlusu yapıldığını da anlatırım.Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  6. Şehr-i İstanbula selam olsun :)
    Bu nefis yemeği ben de hiç dymadımdı,çok nefis gözüküyor.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. herkes gibi bende hiç duymadım.ANlaşılan yöresel bir yemek.Ellerine sağlık
    Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  8. merhabalar
    iadei ziyarete geldim
    kirazı bir yemekte düşünemezdim doğrusu
    değişik bir tarif olmuş elinize sağlık
    görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  9. Şeker Mutfağım haaa haa bak ben biliyor ve yapıyorumda bu yemeği hatta taslaklarımda hazır duruyorda bir türlü yayınlayamadım:)Eşim çok sever.Görünce hemen okudum yazını acaba o taraflımısın diye evet evet tahminimde yanılmadım.Bulancak Görele arası iki adım zaten Canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  10. Çok ilginç geldi canım. Kiraz tuzlaması nasıl yapılır ondan da bahsedersen seviniriz. ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, en kısa zamanda yazacağım kiraz tuzlamasının nasıl yapıldığını,
    sevgili vişnap ah birde taflan tuzlusu olsa da yesek değil mi ama . Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Giresunlu bir tanıdığım vermişti bana yapmam için ama zaman bulup yapamadım ve attım. çok şey kaçırmış olabilirim.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe