27 Kasım 2012 Salı

Aşure


Merhaba,
Dün nihayet aşuremizi yaptık.Komşularımıza dağıttık ve bizde afiyetle sıcak sıcak yedik.


Malzemeler;

1 kg aşurelik buğday
Yarım kilo nohut
Yarım kilo kuru fasulye
400 gr kuru incir
400 gr kuru kayısı
100 gr dolmalık fıstık
400 gr kuru üzüm
1 kg toz şeker
Sıcak su

Üzerini süslemek için,

Nar
Tarçın
Fındık
Ceviz

Yapılışı ;

Bir gece önceden buğday, nohut ve fasulye'yi ıslatın.Buğday ıslattığınız tencereyi bir örtü ile güzelce sarın.Buğdayların daha güzel açıldığını göreceksiniz. Ertesi gün buğdayları büyükçe bir tencereye alın , 15 su bardağı sıcak su ekleyin.Yaklaşık 30 dakika kaynatın.Nohut ve Fasulye'yi ayrı ayrı haşlayın ve süzün.Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca nohut, fasulye ve dolmalık fıstığı ekleyin.
Kuru incir ve kayısıları küçük küçük doğrayın bir kapta suda bekletin.
Kuru üzümleri de bir kabın için de suda bekletin.
Buğday özleşmeye başlayınca süzgeçte süzdüğünüz kayısı ve kuru üzümleri ekleyin.Bir taşım kaynatın.Sonra yine suyu süzülmüş incirleri ekleyin ve kaynatın.Suyu az gelirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.Ama su ekleyecekseniz toz şekeri koymadan önce ekleyin.En son toz şekeri ekleyin.Güzelce karıştırın.Tencereyi ateşten alın.
Aşuremiz afiyetle yemeğe hazır.Üzerini isteğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. allah kabul etsin ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Whаt's Going down i'm new to this, I stumbled upon this I hаve discoνered It аbѕolutеlу helpful anԁ it
    has аidеd me out lοads. I hoρe to сontribute &
    aiԁ other users like its aided me. Gгeat job.


    My hοmеpage; SEOPressor V5

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe