10 Ocak 2013 Perşembe

Çerkez Tavuğu



Malzemeler;

1 adet tavuk
6 dilim (bayat) ekmek
5 diş sarımsak
2 su bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber,maydanoz
1 litre su


Yapılışı ;

Tencereye su ve tuz koyarak, bütün tavuğu haşlayın.Tavuk haşlandıktan sonra tencereden alın soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kemiklerinden sıyırarak lifler halinde parçalayın.Ekmek, sarımsak,ceviz içi,karabiber ve tavuk suyunu rondodan geçirin.Didiklediğiniz tavukların üzerine yapılan karışımın yarısını döküp güzelce karıştırın.Servis yapacağınız kaba alın üzerine kalan karışımı dökün.Kırmızı pul biber ve maynadoz yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. çok güzel bir mezedir bence
    ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Sağol Hande canım,bence de güzel bir meze

    YanıtlaSil
  3. hımmm.nefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. merhaba
    evet kivi reçeli ekşi biraz canım vişne gibi düşün hatta biraz daha ekşi :)

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe