4 Nisan 2013 Perşembe

Fırın Sütlaç


Günaydın,

Sütlü tatlıları, şerbetli tatlılara göre daha çok seviyorum. Hem de daha hafif oluyor.
Bu kez de değişiklik olsun dedim ve fırın sütlaç yaptım.
 
Malzemeler;
 
1 su bardağı Pirinç
1 lt Süt
3 su bardağı Su
2 su bardağı Toz Şeker
1 adet Damla Sakızı
 
Üzerine;
 
1 adet Yumurta Sarısı
  
Yapılışı;
 
Pirinçleri nişastası gidene kadar iyice yıkayın. Pirinçleri su ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pirinçler yumuşayınca sütü ilave edip 15-20 dakika daha kaynatın. Damla sakızını ilave edin.
2 su bardağı şekeri ekleyin.5 dakika daha pişirin. Sütlaçtan bir kase ayırıp yumurta sarısı ile çırpın.
Fırına dayanıklı kaselere sütlacı paylaştırıp üzerine yumurta sarısı ile çırpılmış sütlaçtan yayın.
Fırın tepsisine 2 parmak kadar su koyup kaseleri içine yerleştirin.
Fırının üst ısıtmasını açıp üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletin. Benim fırınım da yaklaşık 40-45 dakika da üzerleri kızardı.
 
Afiyet olsun...




10 yorum:

  1. fırın sütlacı kim sevmez cnım.
    mmmmmm eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık bizde çok severiz:)

    YanıtlaSil
  3. Bu tatlı sanki beni çağırıyor. Ben çok severim biraz yanık olanını..Muhteşem yapmışsın.. Ellerine sağlık. Afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,buyrun beraber yiyelim,sevgiler:))

      Sil
  4. çok severim çokk,ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım herşey harika görünüyor

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe