23 Nisan 2013 Salı

Mozaik Pasta

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk , Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kez kapılarını açtığı 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti.
Bugünün çocukları yarının büyükleri olacaklar.
Tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramlarını kutluyorum. 
Mozaik Pasta'yı geçen hafta arkadaşlarım geldiğinde yapmıştım. Tarif  Pelince'ye ait, ben biraz değiştirerek hazırladım. Tarife gelince;
 
Malzemeler;
2,5 paket Petibör Büsküvi
100 gr Tereyağ
1,5 çay bardağı Toz Şeker
1,5 çay bardağı Süt
3 yemek kaşığı Kakao
 
Sosu İçin;
1 paket Dr.Oetker Çikolata Sosu
2 su bardağı Süt
 
Süslemek için;
Antep Fıstığı
 
Yapılışı;
Tereyağını tencereye koyup eritin, ocaktan alın. Toz şeker, kakao ve sütü koyup iyice karıştırın.
Bisküvileri elinizle  parçalayın. Sıvı karışımın içine ekleyin. Bu işlemi bisküvileri çok parçalamadan yapmaya çalışın. Karışımı strech film serili kelepçeli kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Sosu için Dr.Oetker Çikolata karışımını tencereye boşaltın. Sütü ekleyip, pişirin. Kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun. Mozaik pastayı dolaptan çıkarın, servis yapacağınız kaba alın, kelepçeli kalıbı çıkarın. Çikolata sosunu üzerine ve dışına sürün. Üzerini antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...


17 yorum:

  1. En sevdiğim pastadır,harika gözüküyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Nefissss olmuş ...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. mmm çok lezizz görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım çok lezzetli olur bende çok severim fıstıkta çok yakışmış sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. sunum da harika pasta da harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. elıne sağlık tam bır pasta olmus

    YanıtlaSil
  7. nefis bir görüntü
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Harika ellerine sağlık şekerim :)Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe