Günaydın,
Bugün, annemin çok sık yaptığı, severek yediğim, benimse ilk defa yaptığım pırasa diblesi tarifim var. Gerçi pırasanın her halini severek yiyorum:)) ama en çok da zeytinyağlısını severim. Hem yapımı pratik hem de bence çayın yanında süper gidiyor.Tarifime gelecek olursak,
Malzemeler;
5-6 adet Pırasa
1 adet Havuç (rendelenmiş)
1 kahve fincanı Pirinç
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
1 çay bardağı sıcak Su
Tuz
Kırmızı Pul Biber
Yapılışı;
Pırasaları yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Pırasaların yarısını pişireceğiniz tencereye koyun. Üzerine rendelenmiş havuç, pirinci ekleyin Kalan pırasaları da üzerine koyun. Tuz, zeytinyağı ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. Üzerine pul biber dökerek servis yapın.
Afiyet olsun...
çok beğendim canım.mutlaka deneyecem bu şekilde.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilelıne sağlık sevmeyen varsa bıle bu resımle yer
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis görünüyor sahiden bol çeşitli bir yemek:)
sevgiler..
Ellerine sağlık. Çok severek yerim..:) Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis bir görüntü. Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilbayılırım,eline sağlık.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK HAFİF VE SAĞLIKLI BİR YEMEK SEVGİLER
YanıtlaSilEllerinize sağlık sevgiler bende beklerım sızı
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim,sevgiler:))
YanıtlaSil