11 Nisan 2013 Perşembe

Pırasa Diblesi


Günaydın,
 
Bugün, annemin çok sık yaptığı, severek yediğim, benimse ilk defa yaptığım pırasa diblesi tarifim var. Gerçi pırasanın her halini severek yiyorum:)) ama en çok da zeytinyağlısını severim. Hem yapımı pratik hem de bence çayın yanında süper gidiyor.Tarifime gelecek olursak,
 
Malzemeler;
 
5-6 adet Pırasa
1 adet Havuç (rendelenmiş)
1 kahve fincanı Pirinç
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
1 çay bardağı sıcak Su
Tuz
Kırmızı Pul Biber
 
Yapılışı;
 
Pırasaları yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Pırasaların yarısını pişireceğiniz tencereye koyun. Üzerine  rendelenmiş havuç, pirinci ekleyin Kalan pırasaları da üzerine koyun. Tuz, zeytinyağı ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. Üzerine pul biber dökerek servis yapın.
 
Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. çok beğendim canım.mutlaka deneyecem bu şekilde.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık sevmeyen varsa bıle bu resımle yer

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor sahiden bol çeşitli bir yemek:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. Çok severek yerim..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım nefis bir görüntü. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. bayılırım,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK HAFİF VE SAĞLIKLI BİR YEMEK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık sevgiler bende beklerım sızı

    YanıtlaSil
  9. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim,sevgiler:))

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe