2 Nisan 2013 Salı

Milföylü Tavuk Baget


Günaydın,
 
Hani bazı günler vardır ya mutfağa gidip gelirsin, dolabın kapağını açıp kapatır, ne yemek yapsam diye düşünürsün. Hem pratik ve kolay olsun hemde lezzetli olsun dersin.
Milföylü Tavuk Baget işte o günlerden birinin ürünü.Tarife geçecek olursam;
 
Malzemeler;
 
4 adet Tavuk Baget
4 adet Milföy Hamuru
1 adet Yumurta Sarısı
2 su barağı sıcak su
Tuz, Karabiber
 
Yapılışı;
 
Tavuk bagetleri, derilerini aldıktan sonra güzelce yıkayın.Tencereye su ile birlikte koyup haşlayın.Tuz ve karabiberi ilave edin.
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına gelmesi için dolaptan çıkarın.
Yumuşayan milföy hamurunu ikiye bölün,bir bagete iki şerit halinde sarın.
Katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin.
 
Afiyet olsun...
 

10 yorum:

  1. mm harika.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ben genelde göğüs etinden sote yapıp milföyle tamamlıyorum o halide güzel oluyor sizinkide nefis:)
    ellerinize sağlık:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bir daha ki sefer sizin yaptığınız gibi de denerim.Sevgiler:))

      Sil
  4. Bayıldım hem şık,hemde çok lezzetli..ellerinize sağlık..Blogunuzu takipteyim,banada beklerim..sevgiler..www.nurlumutfakta.blogspot.com..

    YanıtlaSil
  5. Gecenin bu saati hem karnım aç hemde böyle görünce keşke karnım tok olaydı diye iç geçirdim nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık canım milföyde tavukta en sevdiklerimdendir.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gece gece bloglara bakmak çok tehlikeli :))
      Sonra inşam gece yarısı mutfakta bişeyler yaparken buluyor kendini.
      Sevgilerimle:))

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe