Günaydın,
Güzel bir cuma günü olması dileklerimle, şimdiden herkese mutlu, sağlıklı, bol güneşli hafta sonları diliyorum.
Bugün, eskiden sıkça yaptığım ama son yıllarda unuttuğum bir yemek var:)) Geçen hafta ne yemek yapsam diye düşünürken aklıma gelen ve hemen mutfağa gitmeme neden olan Dalyan Köfte. Eşim tarafından da beğenilerek tüketildi. Tarife gelecek olursam;
Malzemeler;
500 gr Dana Kıyma
1 dilim Bayat Ekmek
1 adet orta boy Soğan
1 adet Yumurta
Tuz
Karabiber
5-6 dal kıyılmış Maydanoz
1 adet Yumurta Sarısı (üzerine sürmek için)
İçi İçin,
3 adet haşlanmış katı Yumurta
2 adet haşlanmış Havuç
Sosu İçin;
1 adet Domates (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 yemek kaşığı Domates Salçası
Yarım su bardağı sıcak Su
Yapılışı;
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, maydanoz, bayat ekmek, tuz ve karabiberi bir kaba koyun. Güzelce yoğurun. Fırın kabını yağlayın, hazırladığınız köfte harcını rulo haline getirin. Elinizi ıslatarak yavaş yavaş ortasını açın. Küp küp doğranmış havuç ve bütün halde haşlanmış yumurtaları içine yerleştirin. İki yandan bastırarak kapatın. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Sosu için malzemeleri tavada karıştırarak pişirin. Fırından almaya 5 dakika kala sosu üzerine fırça yardımıyla güzelce sürün.5 dakika daha fırında pişirin.
Dalyan Köfte'yi yanında patates püresi ile birlikte servis yapabilirsiniz. İsterseniz iç malzemesine haşlanmış bezelye de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
offf.süper süperr.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilmm bayılırım,süper.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSağol canım,sevgiler
SilEllerine sağlık Nebiyecim,harika görünüyor.
YanıtlaSilRahmetli anacımın meşhur ve de lezzetli köftesiydi.
Köfteyi görünce o güzel anılarım canlandı.
Sevgiler...
Teşekkür ederim Seval Abla'cım, anne elinden çıkan yemekler her zaman başka bir tat da oluyor.
SilAnnen nurlar içinde uyusun.Sevgiler
elıne sağlık bunu yapmak oyle kolay değıldır ama sen cok guzel yapmıssın
YanıtlaSil