22 Nisan 2013 Pazartesi

Elmalı Kek

Güzel bir hafta olması dileklerimle Günaydın,
Bugün yumuşacık, mis gibi tarçın kokusuyla elmalı kek tarifim var. Hadi elma bitmeden okuldan gelecek çocuğunuza yada çayınızın yanına yapıverin. Evi mis gibi tarçın kokusuyla doldurun.

 
Malzemeler;
3 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1 çay bardağı Yoğurt
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
2 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 çorba kaşığı Tarçın
3 adet Elma
2 çorba kaşığı Pudra Şekeri
 
Yapılışı;
Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip, karıştırın. En son yoğurdu ekleyip çırpın. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. ( 28 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım)
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartarak dilimleyin. Hamurun üzerine elmaları dizin. 160 derece fırında, kek kabarıp içi pişene kadar pişirin. Kek soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. BUGÜN ÇOK ELMALI KEK GÖRÜYORUM .CANIM ÇEKTİ ŞİMDİ.NEFİS OLMUŞ CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel olmuş.Afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  3. elmalı kek bayılırım yoğurta yumusak yapmıstır kekı bırde tarcın kokusu elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok nefis görünüyor ramazan ayında bakmamayı tavsiye ederim ayrıca çok basit çat kapı gelen misafirler için ideal altın günü düzenleyen hanımlar tarifi kimselere vermeyin...:)

    YanıtlaSil
  5. Simdi firindan cikardim, cayin yaninda nefis, cok tesekkurler tarif icin.

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe