17 Nisan 2013 Çarşamba

Gazozlu Kek



Günaydın,
Bugün yine eskilerden bir kek tarifim var. Gazozlu kek, annemin tarifi annemim tarif defterinden aldım. Farklı bir kek denemek isterseniz mutlaka yapın derim, memnun kalacaksınız, evde meyveli gazoz yoktu bende  sade gazozla yaptım. Tarifim şöyle;
 
 
Malzemeler;
5 adet Yumurta
3 su bardağı Un
2 su bardağı Şeker
1 sade Gazoz (250 ml)
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
 
Yapılışı;
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Gazozu ekleyip yarım dakika daha çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip, mikserin düşük hızı ile karıştırmaya devam edin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba boşaltın.170 derece fırında pişirin.
İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Kürdanı keke batırdığınızda yapışmıyorsa kek pişmiş demektir.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, servis yapacağınız kaba alın.
Gazozlu Kekimiz afiyetle yemeğe hazır.
 
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. ben çok seviyorum bu keki ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. aaaahh sımdı genc kızlığıma gıttım ılk kek denemelerım o zaman aygaz uzerınde tencerede pısırırdık ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selma Hanım, hani o küllü kek tencereleri vardı, ne lezzetli olurdu onda pişen kekler. Tadına doyulmazdı.
      Sevgiler:))

      Sil
  3. Bu keki hiç yapmadım ama bizim gençliğimizde tarif defterlerinde çok dolanırdı aynı annenizin ki gibi eski tarifleri canlandırmak lazım harika olmuş bir ara bende deneyeceğim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Arada annemim defterine bir göz atıyorum. Daha yapacak çok tarif var orada :))Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız. Sevgiler:))

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe