15 Mart 2013 Cuma

Labneli Poğaça

 

Haftanın en sevilen gününden günaydın, gününüz güzel,mutlu ve sağlıklı geçsin.
 
 
 
Malzemeler,
 
250 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
1 paket Labne Peyniri (200 gr)
1 paket Kabartma Tozu
3 su bardağı Un
1 çay kaşığı Tuz
 
İç Malzemesi
 
1 su bardağı Beyaz Peynir(rendelenmiş)
5-6 dal Maydanoz
 
Üzeri İçin;
 
1 adet Yumurta Sarısı
Susam
 
Yapılışı;
 
Tereyağ ve labne peynirini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda açın arasına peynirli karışımdan koyup şekillendirin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. eline sa[lik labneli hic denemedim sirasi gelmis galiba

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ,labneli bende yaptım harika oluyor

    YanıtlaSil
  3. Labneli poğaça yapıyorum çok lezzetli ve yumuşacık oluyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık hamurunda yumurta yokmu acaba.birde nasıl bir poğaça oluyor yumuşakmı yoksa kıyır kıyırmı.ben kıyır kıyır poğaçaları daha çok severimde ona göre yapacağım.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim evet hamurunda yumurta yok sadece üzerine sürüyoruz.Yumuşak bir poğaça oluyor.Sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe