18 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Mantar



Bol güneşli, keyifli bir hafta dileklerimle günaydın,

Bugün zeytinyağlı mantar tarifim var.Et ve tavuk yemeklerinin yanına yakıştığını düşünüyorum.
Hem yapması kolay hem de lezzetli.Bir de böyle deneyim derim.

Malzemeler;

500 gr Mantar
1 yemek kaşığı Zeytinyağ
2 diş Sarımsak
Tuz, Karabiber
Yarım demet Maydanoz

Yapılışı;

Tencereye zeytinyağını koyun, rendelenmiş 2 diş sarımsağı da ekleyerek soteleyin.Temizlenmiş ve ortadan ikiye bölünmüş mantarları ekleyin ve 2 dakika yüksek ateşte karıştırın.Sonra kısık ateşe alarak mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin.Tuz ve Karabiber ekleyin.Piştikten sonra ocaktan alıp içine kıyılmış maydanoz ekleyin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. mantar yemesemde görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe