Günaydın,
Mutlu ve sağlıklı bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle...
Kahvaltılarda sıkça yaptığım hem de kalan bayat ekmekleri değerlendirdiğim pratik bir tarifim var.
Ben kahvaltıyı hazırlamaya başlamadan önce ekmek dilimlerini hazırlıyorum ve fırına veriyorum.Kahvaltı hazır olduğunda da sıcacık ekmek dilimlerimiz hazır olmuş oluyor.
Malzemeler;
5 dilim ekmek
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
Yapılışı;
Ekmek hariç diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine eşit olacak şekilde sürüyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdikten sonra 200 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
elıne sağlık bayıldığım bır lezzettır
YanıtlaSilellerinize sağlık. Bende çok yaparım ama uuzn zamandır yapmadığımı farkettim. Bayat ekmeklerde değerlerleniyor:)
YanıtlaSilEline sağlık canım ben de sık yaparım nefis olmuş:)
YanıtlaSilçok severim bu ekmek dilimlerini.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilBende çok severim 5-6 dilim yeme kapasitem vardır.Eline sağlık
YanıtlaSilEllerinize saglık pek güzel görünüyor Pazar kahvaltılarına pek yakışır :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis olmuş bu ekmekler yenmez mi hiç :)
sevgiler..
Canım ellerine sağlık sanırım sevmeyeni yoktur sıcacık yemelerine de doyum olmaz afiyetler olsun..
YanıtlaSilbayılırım
YanıtlaSilküçükken bunu yapınca büyük bir tarif yapmış gibi sevinirdim
ellerine sağlık
NAZİK ZİYARETİNİZ İÇİN ÇOK TEBEKKÜR EDİYORUM,KARDEŞİMİN BLOGUNADA BEKLERİZ EFENDİM.
YanıtlaSilhttp://gulayinmutfagindan.blogspot.com/
bu ekmek dilimlerini çok severim, üzerine dilimlenmiş domates ve biber de çok yakışıyor, ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSil