Günaydın,
Kahvaltı masaların da çeşitli reçel ve marmelat bulunmasını seviyorum.Hafif ekşili reçel ve marmelatları daha çok beğeniyorum.Ayva marmelatı da sevdiklerimden.
Malzemeler;
1 kg Ayva
5 su bardağı Toz Şeker
4 su bardağı Su
1 adet Limonun Suyu
1 tatlı kaşığı Tereyağ
Yapılışı;
Genişçe bir tencereye su konularak kaynamaya bırakılır.Ayvalar soyulup, çekirdekleri çıkarılır.
Soyulan ayvalar rendelenerek bekletmeden kaynamakta olan suyun içine konur.Ayvalar biraz pişince çekirdekleri de eklenir.(Renk vermesi için) Şeker ve tereyağ eklenir, pişirmeye devam edilir.Ocaktan alınmasına yakın limon suyu konulur.Biraz daha pişirip marmelattan bir tabağa alınıp, soğutularak kıvamı kontrol edilir.Kıvamı buluncaya kadar kaynatmaya devam edilir.
Tereyağ hem pişerken köpük olmasını engelliyor hem de renginin parlak olmasını sağlıyor.
Afiyet olsun...
nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilSağol Canım, sevgiler
Silyarim olcu denerim belki.. ;))
YanıtlaSilDene dene güzel oluyor.))
Silelıne sağlık marmeladı daha guzel oluyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim evet marmelatı daha güzel kesinlikler
SilHarika olmuş ayvanın reçeline de bayılırım zaten
YanıtlaSilReçellerden ziyade marmelatları daha fazla seviyorum galiba:)hele ayva
YanıtlaSilmarmelatına baylırım.Ellerine sağlık Nebiye'ciğim:)ayvaların bıraktığı renk ve kıvamı muhteşem görünüyor.
Teşekkür ederim İnci Abla'cım, bende marmelatları daha çok seviyorum.Özellikle de ayva marmelatını, sevgiler
SilEllerine sağlık Nebiyecim,görüntü muhteşem.Tereyağ fikrin güzelmiş.
YanıtlaSilAyvanın reçelini de marmelatını da çokk severim.
Sevgiler...
Sağol Seval Abla'cım, sevgiler
SilAyva reçeli de çok güzel olur.Ellerine sağlık cnm :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Sil