21 Mart 2013 Perşembe

Ayva Marmelatı



Günaydın,

Kahvaltı masaların da çeşitli reçel ve marmelat bulunmasını seviyorum.Hafif ekşili reçel ve marmelatları daha çok beğeniyorum.Ayva marmelatı da sevdiklerimden.

Malzemeler;
 
1 kg Ayva
5 su bardağı Toz Şeker
4 su bardağı Su
1 adet Limonun Suyu
1 tatlı kaşığı Tereyağ
 
Yapılışı;
 
Genişçe bir tencereye su konularak kaynamaya bırakılır.Ayvalar soyulup, çekirdekleri çıkarılır.
Soyulan ayvalar rendelenerek bekletmeden kaynamakta olan suyun içine konur.Ayvalar biraz pişince çekirdekleri de eklenir.(Renk vermesi için) Şeker ve tereyağ eklenir, pişirmeye devam edilir.Ocaktan alınmasına yakın limon suyu konulur.Biraz daha pişirip marmelattan bir tabağa alınıp, soğutularak kıvamı kontrol edilir.Kıvamı buluncaya kadar kaynatmaya devam edilir.
 
Tereyağ hem pişerken köpük olmasını engelliyor hem de renginin parlak olmasını sağlıyor.
 
Afiyet olsun...

13 yorum:

  1. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. yarim olcu denerim belki.. ;))

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık marmeladı daha guzel oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet marmelatı daha güzel kesinlikler

      Sil
  4. Harika olmuş ayvanın reçeline de bayılırım zaten

    YanıtlaSil
  5. Reçellerden ziyade marmelatları daha fazla seviyorum galiba:)hele ayva
    marmelatına baylırım.Ellerine sağlık Nebiye'ciğim:)ayvaların bıraktığı renk ve kıvamı muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İnci Abla'cım, bende marmelatları daha çok seviyorum.Özellikle de ayva marmelatını, sevgiler

      Sil
  6. Ellerine sağlık Nebiyecim,görüntü muhteşem.Tereyağ fikrin güzelmiş.
    Ayvanın reçelini de marmelatını da çokk severim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ayva reçeli de çok güzel olur.Ellerine sağlık cnm :)

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe