7 Mart 2013 Perşembe

Kara Lahana Sarması


 
Günaydın,
 
Bugün yine yöresel bir yemeğim var, Kara Lahana Sarması.Eşim sevmediği için sık yapamasam da ara sıra yapıyorum. Hem yapması kolay hemde lezzeti güzel.İsterseniz yoğurtla isterseniz sade olarak da yiyebilirsiniz.
 
Malzemeler;
 
1 demet Kara Lahana
Yarım kg Yemeklik Kıyma
2 adet Soğan
Yarım su bardağı Pirinç
Yarım demet Maydanoz
2 yemek kaşığı Domates Salçası
Tuz
Karabiber
2 yemek sıvı yağ
 
Yapılışı;
 
Öncelikle genişçe bir tencereye su koyup kaynatıyoruz.Kaynayan suya kara lahanaları ekleyip, haşlıyoruz.Haşlanan, kara lahanayı süzerek bir kenara alıyoruz.
Bir kapta, kıyma, yemeklik doğranmış soğan,pirinç, maydanoz, tuz, karabiber ve domates salçasını karıştırıyoruz. Kara Lahanaları içine harcını koyarak sarıyoruz.Sarma işlemi bittikten sonra tencerenin dibine haşladığımız kara lahana saplarından koyup, üzerine sarılmış kara lahanaları koyuyoruz.4 su bardağı sıcak su ve sıvı yağı da ekleyip, yemeğimizi pişiriyoruz.
Kara Lahana Sarmamız afiyetle yemeğe hazır.
 
Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. yoğurtla yemesini çok severim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Kara lahana dolmasını çok severim ama nedense sarmaya çok üşeniyorum:)ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. çok severimm karadenizin en güzellerinden:)
    ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çok severimm karadenizin en güzellerinden:)
    ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. MERHABA
    ZİYARETİNİZE GELDİM
    BAYILIRIM KARA LAHANAYA
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  6. of of bayılırım,nicedir de yapmamıştım,eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe