19 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Bakla



Güzel bir gün geçirmeniz dileklerimle günaydın,

Zeytinyağlı Baklayı çok severim.Hazır mevsimindeyken de sık sık yapıyorum.Daha önce yaptığımda fotograflayamamıştım.Hazır dün taze taze yapmışken fotografladım ve mevsimi geçmeden tarifimi yayınlamak istedim.

Malzemeler;
 
1 kg Bakla
1 adet Soğan
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
Yarım demet Dereotu
Yarım yemek kaşığı Un
1 diş Sarımsak
 
Yapılışı;
 
Soğanı yemeklik doğrayın.Tencereye zeytinyağ, soğan ve rendelenmiş sarımsağı koyup, pembeleşinceye kadar soteleyin.
Yıkanmış ve temizlenmiş baklaları ekleyin.5 dakika tencerenin kapağını kapatıp baklaları soldurun.
Yarım yemek kaşığı unu 2 kaşık soğuk suyla açıp, üzerine ekleyin.2 su bardağı sıcak suyu da ekleyip, baklayı pişirin.
Baklalar piştikten sonra, kıyılmış dereotunu ekleyip tencerenin kapağını kapayın.
Zeytinyağlı Baklamız afiyetle yemeğe hazır.Yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. eline sa[lik bir ben yamadim herhelde gecmeden pisireyim bende sevg'ler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Selma Hanım,bitmeden yapın hemen :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hımmm.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. hem çok seviyorum hem de çok özledim.mis gibi kokusu taa buraya geldi sanki.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık..
    pek sevmem ben ama sevenleri bol bol tüketiyolar bugünlerde:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. tam zamanı çok severim,eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Nebiyecim.Sunumuyla harika görünüyor:)
    Ben bu sene açılışı yapmadım daha.Bu görüntüden sonra hemen yapmalıyım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe