29 Nisan 2013 Pazartesi

Fairy Köfte Şenliği

Bu hafta sonu çok güzel bir etkinliğe davetliydim. Medya Evi'nden Özlem Hanım'ın daveti üzerine, Fairy Yemek Danışmanı Gülhan Kara , Fairy Marka yüzü Berna Laçin ve blog yazarı arkadaşlarla toplandık. Bu güzel gün için çok teşekkür ederim.
 
 
Bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel Fairy Yemek Şenliği İstanbul’da start aldı. “Fairy Kuru Fasulye Şenliği”, “Fairy Hamsi Tava Şenliği”, “Fairy Kavurma Şenliği” ve “Fairy Lokma Şenliği”nin ardından “Fairy Köfte Şenliği”, markanın reklam yüzü Berna Laçin ve P&G Türkiye ev sahipliğinde 27 Nisan Cumartesi Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleşti. “Fairy Köfte Şenliği”nde, Fairy’nin en iyi bilinen büyük boy bulaşık deterjanlarına oranla iki kat daha fazla bulaşık yıkayabilme özelliği, katılımcılar önünde test edildi.

 
“Fairy Köfte Şenliği”nde, 2.2 metre çapındaki dev tavada aşçılar tarafından hazırlanan 2 ton köfte, gün boyunca 25 bin kişiye ücretsiz dağıtıldı. İstanbul’dan sonra iki ay boyunca il il gezecek olan “Fairy Köfte Şenliği” ile 14 ilde toplam 120 bin kişiye 8.5 ton köfte dağıtılacak.


Keyifli geçen sohbette Gülhan Hanım, köfte yapmanın püf noktalarından bahsetti.
Farklı köfte tariflerini ve püf noktalarını paylaşan ve köfte hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan birinin köftelik kıymanın doğru seçilmesi olduğunu vurgulayan Fairy Yemek Danışmanı Gülhan Kara,  “Hepimiz köfte severiz, hele anne köftesi vazgeçilmezdir. Ekmek içi ve soğan köfteye yumuşaklık verir, ayrı bir lezzet katar. Anne köftesi sıcak veya soğuk yenebilir. Kekik ve kimyon köftenin vazgeçilmez baharatlarıdır. Köftelerinizin içinin de dışının da iyi pişmesi için çok yüksek ateşte pişirmemeye ve tavaya dizerken çık sık olmamasına dikkat edilmeli” dedi.

 
Fairy'den bir de Anne Köftesi tarifi var;
Anne Köftesi
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:


800 gr köftelik kıyma
1 büyük kuru soğan
4 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, nane
Soğanı rendeleyip maydanozu kıyın. Ekmekleri ıslatıp sıkın.
Kıymayı yoğurma kabına alıp soğan, ekmek için, kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları kıymaya ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp 30 dk kadar dinlendirin.Elinizi ıslatarak karışımdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde şekillendirin.Bir kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağı koyup ocağı yakın ve yağı kızdırın.Köfteleri ekleyin ve her iki tarafını da çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp yanında salata, pilav, ayranla birlikte veya ekmek arası yaparak sıcak servis yapın.

4 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz orada olmayı isterdim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gerçekten çok keyifli bir gün oldu.sevgiler

      Sil
  2. çok keyifli bir gündü,hepinizi tekrar görmek çok güzeldi,en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni de görmek güzeldi canım, böyle keyifli ve güzel günleri tekrarlayalım.Sevgiler:))

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe