8 Mart 2013 Cuma

Parmak Tatlısı


Haftanın son gününden herkese merhaba,
 
Bugün güzel bir gün hem haftanın son günü hem de Dünya Kadınlar Günü...
Kadınlar günümüzü kutluyorum.
 
Malzemeler,

125 gr Tereyağ
Yarım çay bardağı Şeker
1 adet Yumurta
2 yemek kaşığı İrmik
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
Aldığı kadar un
 
İçi İçin ;
 
1 su bardağı dövülmüş Ceviz
1 tatlı kaşığı Tarçın
 
Şerbeti İçin;
 
2 su bardağı Şeker
2,5 su bardağı Su
2-3 damla Limon Suyu

Üzeri İçin;
 
1 su bardağı irmik
 
Yapılışı;
 
İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz.
Yoğurma kabına tereyağ, şeker, yumurta, irmik, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.Azar azar unu ekliyoruz.Kulak memesi yumuşaklığın da bir hamur olacak.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine ceviz tarçın karışımdan koyup  parmak şeklini verip, irmiğe buladıktan sonra  yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişiriyoruz.Fırından çıktıktan sonra 5 dakika ılınıp ilk sıcaklığı geçince şerbeti döküyoruz.
Parmak Tatlımız yemeğe hazır,
 
Afiyet olsun...



5 yorum:

  1. Benim tatlılarım şerbetli ve sütlü tatlılar
    Harika görünüyor
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım şerbetli tatlılara...
    Bir arkadaşımda yemiştim mükemmeldi...
    Ellerinize sağlık en kısa zamanda yapıp yemek lazım...
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim tatlılardan ellerine sağlık.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. mmm.çok severim.elinize sağlık.kadınlar gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok güzelolmuşlar afiyetler olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe